Deutsch English Nederlands
    zilverblank.nl
         
 

 

Vriezenveen, 11 juli 2012

 

 

Wij zijn verheugd U te melden dat na een voorbereiding van enkele maanden de overname en integratie van Eberflex Schleifvliese uit het Duitse Darmstadt door Zilver-Blank BV in Vriezenveen per 1 juni jl. succesvol afgerond is.

 

Eberflex Schleifvliese is een Duitse producent van hoogwaardige schuurvlies – en schuurgaasproducten. Deze producten worden in verschillende uitvoeringen en groftes veelvuldig gebruikt in diverse industriële sectoren zoals:

  • Schilders- en verfsector
  • Bouw- en afbouwsector
  • Metaalsector
  • Hout- en parketsector
  • Steen- en betonsector
  • Automotive sector
  • Luchtvaartsector
  • Kunststoffensector
  • Schoonmaaksector  

                

Door deze overname hebben wij een uitgebreide voornamelijk Duitse klantenkring erbij gekregen welke vanuit Vriezenveen beleverd worden. Alle bedrijfsactiviteiten waaronder ook de productie zijn vanuit Darmstadt naar Vriezenveen verplaatst waar wij inmiddels volledig operationeel zijn. Wij zullen met onze Eberflex producten niet alleen de Duitse markt beleveren maar ook de Nederlandse- en verdere Europese markt.

 

Door deze overname is er inmiddels werkgelegenheid gecreëerd voor 4 mensen.     

 

VRIEZENVEEN/ALMELO

Per dag 26 kilometer schuurpapier
Zesentwintig kilometer schuurpapier per dag, één miljoen vellen in de week.
Waar ze dat maken? Nou, gewoon in een bedrijf (Zilver-Blank) aan het kanaal
in Vriezenveen. En dat niet alleen, want per jaar rollen er ook vijf miljoen
pannensponsen uit de fabriek. Vijf miljoen. In 1937 begon Almeloër
Hasperhoven senior en nu zijn ze met vijftien man personeel al jaren een
grote speler op de Nederlandse markt. En ze groeien nog steeds, vorig jaar
zelfs acht procent. 'Het schuurpapiertje bij het bandenplaksetje? Wordt hier
gemaakt.' Vriezenveens bedrijf grootste producent in Nederland

VRIEZENVEEN/ALMELO
Schuurpapier. Een gewoner product is er bijna niet te vinden in de schappen.
Maar weinigen weten dat het overgrote deel van dat schuurpapier, dat in de
schappen van de bouwmarkten en andere doe-het-zelf-winkels ligt, gewoon in
Vriezenveen wordt gemaakt. In ontelbare soorten, maten en kleuren. Directeur/mede-aandeelhouder Ulco Fortuin (36) raakt bij de gang langs de magazijnstellingen, zelf steeds weer onder de indruk. Onvoorstelbaar, wat een soorten.

En dan maken ze niet eens alleen schuurpapier, maar ook schuurlinnen en schuurbanden, schuurschijven en schuurstroken. De maten van de schuurbanden varieren van een paar centimeter tot meterslange brede banden waar in meubelfabrieken complete tafels ineens onderdoor gaan. Alles kan, u vraagt, wij draaien is het devies.

Het bedrijf bestaat al sinds 1937, toen Almeloër Hasperhoven senior met Zilver-Blank bv begon. Hij importeerde dubbelzijdige vierkante velletjes schuurpapier uit Duitsland. In een zakje met de afbeelding van een dienstmeisjes werd het verkocht om kachels en fornuizen te schuren, voordat ze gepotlood werden (zwart maken). In 1944 ging hij zelf schuurpapier maken. En toen eind jaren vijftig de overgang van kolenstook naar aardgas werd gemaakt, werden nieuwe markten aangeboord. Het was de tijd dat de doe-het-zelf-markt opkwam. De vraag naar schuurpapier schoot als een raket omhoog. En Zilver-Blank groeide mee.

Inmiddels bedient het bedrijf met zijn vijftien man personeel niet alleen het grootste deel van Nederland met schuurpapier en schuurlinnen, maar de producten gaan ook naar de rest van Europa, Zuid-Amerika en Azië. Sterker nog, zeventig procent van de productie wordt geëxporteerd. En de groei zit er nog steeds in, laat Fortuin weten. Hij vertelt het niet zonder trots. Want ondanks de bekende verhalen over de economische dip, kon het bedrijf Zilver-Blank vorig jaar een autonome groei van acht procent noteren. Totaal is het bedrijf goed voor enkele miljoenen omzet

Het bedrijf verkeert kortom in een blakende staat. Er is de afgelopen jaren veel vernieuwd en geautomatiseerd en dat zorgt voor een hoge en constante kwaliteit. En bovendien voor werkomstandigheden waar de werknemers - die allemaal uit de buurt komen - zeer tevreden over zijn. Het verloop in het personeelsbestand is zeer gering.

Enthousiast en met gepaste trots laat hij zijn bedrijf zien. De productiestraat, de opslag, de afdeling waar met breimachines schuursponsen worden gemaakt, en de zakken met zand. Pardon? Fout dus, want het is geen zand. Het gaat om flint, of beter, gemalen vuursteen. Korrels dat in zakken van een ton in allerhande gradaties wordt aangeleverd.

Voor Zilver-Blank ziet de toekomst er uitstekend uit. Want schuurpapier blijft altijd. En het blijft nodig, omdat het tijdens het gebruik letterlijk verslijt. Het Vriezenveense bedrijf levert vooral aan de doe-het-zelf-markt. Ze hebben een eigen naam (Triumph) maar de bulk krijgt de merknaam van de koper mee. En de kleur, want dat kan ook.

De schuurbanden, schijven, rollen, stroken, en vellen worden voornamelijk aan de industrie geleverd. Van metaal-, meubel, tot glas, verf, steen- en betonindustrie.
Voor wat de schuurbanden betreft, ze kunnen in allerhande series gemaakt worden. Voor fabrieken die er vijf nodig hebben, tot series van enkele duizenden. En het bedrijf dat 's ochtend belt dat er met stoom en kokend water een nieuwe schuurband nodig is, dan kan dat vaak dezelfde dag nog. Want de klant is koning. Die flexibiliteit is de kracht van het bedrijf. En
dat zorgt er ook voor dat Zilver-Blank kan voldoen aan die toename van verschillende maten, die in de doe-het-zelf markt plaatsvindt.

'We zijn een echt nuchter Twents bedrijf', zegt Fortuin. 'We staan met beide benen op de grond, 1 en 1 is twee en geen drie, als je begrijpt wat ik bedoel. We zijn door onze specialisatie en tegelijk onze productdiversificatie niet bang voor de toekomst. En er zijn nog legio groeimogelijkheden, er is een wereldwijd potentieel. En de wereld is heel groot...'

Bron: Dagblad TC Tubantia

     
         

    Zilver-Blank B.V. | Tel. +31 (0)546 561 543 | info@zilverblank.nl